Sałatka z młodych ziemniaków z TABASCO® i natką pietruszki
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 0,8 kg ziemniaków (dobrych sałatkowych)
- mały słoik francuskiej musztardy z całymi ziarnami gorczycy
- pęczek natki pietruszki
- 2 średnie czerwone cebule
- oliwa
- kilka ząbków czosnku
- TABASCO® brand original sauce
- mała garść kaparów
- sok z cytryny
- sól, czarny pieprz
Sposób przygotowania:
Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w mundurkach. Powinny być miękkie, ale nie rozgotowane. Po ostudzeniu, należy pokroić ziemniaki w dużą kostkę. Musztardę wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić większym strumieniem sosu TABASCO®, sokiem z cytryny i ewentualnie solą oraz pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę (kilka krążków zostawić do ozdoby). Natkę i kapary drobno posiekać. Ziemniaki delikatnie wymieszać z sosem musztardowym, cebulą, natką i kaparami. Odstawić na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki dobrze przegryzły się.