Sałatka z makaronem z grilla

13 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Sałatka warzywno-ziołowa z makaronem z grilla
Składniki:
1 opakowanie wieloziarnistego lub pełnoziarnistego makaronu penne (1/2 kg)
½ kg chudego mięsa z polędwicy
1/2 łyżeczki kminku mielonego
sól i pieprz
3 średnie papryczki chilli
1 kolba świeżej kukurydzy
1 średnia słodka cebula
spray nonstick lub oliwa
2 duże dojrzałe pomidory, pocięte w kawałki
1 łyżka oliwy z oliwek
1/4 szklanki soku z limonki
1/2 szklanki posiekanej kolendry
Przygotowanie:
Makaron ugotować w garnku w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją. Odsączyć, opłukać pod zimną wodą i odsączyć ponownie. Przełożyć do dużej miski. Steki natrzeć 1/4 łyżeczki kminku, solą i pieprzem. Pokropić paprykę, kukurydzę i cebulę oliwą lub spryskać spray nonstick. Grillować mięso ok. 4 do 6 min., obracając raz. Zdjąć z rusztu i pokroić, pozostawić na ok. 5 min. do ostygnięcia. Grillować papryki, kukurydzę i cebulę 8 do 10 min., obracając w razie potrzeby. Zdjąć z rusztu, pokroić paprykę i cebulę i wyłuskać kukurydzę. Wszystko dodać do miski z makaronem. Doprawić pozostałym kminkiem, solą, pieprzem i pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszać.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie chodzicie w weekendy na impre…
Ja z całą rodziną często w weekendy wybieramy się do Energylandii w Zatorze. Mnóstwo...
odpryskujący lakier
Dla wzmocnienia i przedłużenia trwałości manicure możesz wykorzystać specjalne produkty typu top...
Jak schudnąć po ciąży
Aby podkręcić redukcję tłuszczu i w jak najszybszy sposób schudnąć po ciąży dzięki ćwiczeniom,...
Skręcanie włosów
Najprostszym sposobem jest związanie włosów w warkocz i pozostawienie ich na parę godzin. Najlepszy...