Sałatka z makaronem sojowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
torebka makaronu sojowego (20dag)
kiełki słonecznika
pierś z kurczaka (35-40 dag)
papryka (żółta i czerwona)
przyprawy (sól lub przyprawa typu\”vegeta\”,czosnek granulowany,papryka słodka,papryka ostra
olej
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy w kostkę i zalewamy marynatą (przyprawy + olej), odstawiamy na 2 godz.
Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę. Z kiełków słonecznika odrywamy końcówki. Kurczaka smażymy z marynatą. Odcedzamy makaron, siekamy nożyczkami. Do makaronu dodajemy kurczaka z olejem ze smażenia – ilość wg uznania, a następnie paprykę i kiełki słonecznika.
Sałatka smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno.