Sałatka z kurczakiem

21 października 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

1 pierś z kurczaka (70 g)

½ główki sałaty (100 g)

1 pomidor (50 g)

1/3 żółtej papryki (50 g)

mała cebulka

1 łyżeczka musztardy, 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki oliwy, sok z cytryny

Sposób przyrządzania:
Sałatę umyć i osuszyć – porwać w kawałki, pomidory pokroić w ćwiartki, paprykę w drobne paseczki. Kurczaka upiec w folii (można poprzedniego dnia wieczorem), pokroić w drobne kawałki i doprawić. Wymieszać razem z warzywami.

sos: musztardę zmieszać z wyciśniętym czosnkiem, octem i bardzo powoli dolać oliwę, sos musi mieć konsystencję gęstej śmietany, całość polać przed podaniem sosem.

file1256126988

Przepis dodany przez: Justyna



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz