Sałatka z kurczakiem
Artykuł zewnętrzny
1 pierś z kurczaka (70 g)
½ główki sałaty (100 g)
1 pomidor (50 g)
1/3 żółtej papryki (50 g)
mała cebulka
1 łyżeczka musztardy, 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki oliwy, sok z cytryny
Sposób przyrządzania:
Sałatę umyć i osuszyć – porwać w kawałki, pomidory pokroić w ćwiartki, paprykę w drobne paseczki. Kurczaka upiec w folii (można poprzedniego dnia wieczorem), pokroić w drobne kawałki i doprawić. Wymieszać razem z warzywami.
sos: musztardę zmieszać z wyciśniętym czosnkiem, octem i bardzo powoli dolać oliwę, sos musi mieć konsystencję gęstej śmietany, całość polać przed podaniem sosem.
Przepis dodany przez: Justyna