Sałatka z krewetkami w melonie

4 marca 2011, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 melon charentais

14 krewetek

1 pomarańcza

1 awokado

1 garść płatków migdałowych

2 łyżki mleczka kokosowego

1 łyżka dressingu z tamaryndy

sok z 1 limonki

1 łyżeczka sosu sojowego

sól, pieprz

  • krewetki skropić sokiem z 1/2 limonki, dodać sól i pieprz, obsmażyć kilka minut na patelni,
  • melon przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć, miąższ pokroić w kostkę,
  • awokado i pomarańczę obrać i pokroić w kostkę,
  • migdały uprażyć na patelni,
  • połączyć miąższ melona, awokado, pomarańczę, płatki migdałów i krewetki,
  • dodać do sałatki mleczko kokosowe, sos sojowy, dressing z tamaryndy, sól i pieprz, wymieszać,
  • włożyć sałatkę do wydrążonych części melona.

file1267516081



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz