sałatka z kiełkami i dorszem w cieście

6 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

200 g filetów z dorsza

100 g kiełków rzodkiewki

50 g pieczarek

1 cebula

1 garść sezamu

sok z 1 limonki

sos sojowo-grzybowy

100 g mąki kukurydzianej

150 ml wody

sól, pieprz

  • rybę kroimy na kawałki średniej wielkości,
  • przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z 1/2 limonki,
  • z mąki kukurydzianej, wody i soli robimy ciasto,
  • rybę zanurzamy w cieście, a następnie smażymy na głębokim oleju aż się zrumieni,
  • przekładamy na papierowy ręcznik żeby pozbyć się nadmiaru oleju,
  • cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę,
  • na patelni rumienimy cebulę, dodajemy pieczarki i chwilę smażymy,
  • przyprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym,
  • na talerzach rozkładamy umyte i osuszone kiełki, na nich kładziemy rybę,
  • następnie całość posypujemy pieczarkami i uprażonym na suchej patelni sezamem,
  • całość skropić sokiem z limonki i posypać solą i pieprzem

file1267864985



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...