sałatka z kiełkami i dorszem w cieście

6 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

200 g filetów z dorsza

100 g kiełków rzodkiewki

50 g pieczarek

1 cebula

1 garść sezamu

sok z 1 limonki

sos sojowo-grzybowy

100 g mąki kukurydzianej

150 ml wody

sól, pieprz

  • rybę kroimy na kawałki średniej wielkości,
  • przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z 1/2 limonki,
  • z mąki kukurydzianej, wody i soli robimy ciasto,
  • rybę zanurzamy w cieście, a następnie smażymy na głębokim oleju aż się zrumieni,
  • przekładamy na papierowy ręcznik żeby pozbyć się nadmiaru oleju,
  • cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę,
  • na patelni rumienimy cebulę, dodajemy pieczarki i chwilę smażymy,
  • przyprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym,
  • na talerzach rozkładamy umyte i osuszone kiełki, na nich kładziemy rybę,
  • następnie całość posypujemy pieczarkami i uprażonym na suchej patelni sezamem,
  • całość skropić sokiem z limonki i posypać solą i pieprzem

file1267864985



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz