Sałatka z kapusty pekińskiej

15 lipca 2010,
dodał: niesowiet
Artykuł zewnętrzny

składniki:

70 dag kapusty pekińskiej

1 puszka brzoskwiń

7 dag rodzynek

1 mały słoik majonezu

3 łyżki śmietany

1 łyżeczka curry

sól, pieprz

Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie odsączyć z syropu. Kapustę drobno poszatkować, brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły, odcedzić. Wszystkie składniki starannie wymieszać. Przygotować sos: śmietanę połączyć z majonezem, przyprawić solą, pieprzem i curry. Sosem polać sałatkę, wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...