Sałatka z kapusty pekińskiej

15 lipca 2010, dodał: niesowiet
Artykuł zewnętrzny

składniki:

70 dag kapusty pekińskiej

1 puszka brzoskwiń

7 dag rodzynek

1 mały słoik majonezu

3 łyżki śmietany

1 łyżeczka curry

sól, pieprz

Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie odsączyć z syropu. Kapustę drobno poszatkować, brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły, odcedzić. Wszystkie składniki starannie wymieszać. Przygotować sos: śmietanę połączyć z majonezem, przyprawić solą, pieprzem i curry. Sosem polać sałatkę, wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Smutek po śmierci pupila
Przykro mi, niestety czyjeś decyzje o wyrzuceniu zwierząt owocują takimi dramatami... Na Twoim miejscu...
Zawody dla kobiet
Wydaje mi się, że przede wszystkim kobiety sprawdzają się w zawodach, które są...
Ciekawe dania z ryżem - pomysły
Ryż z pomidorami i prażonym czosnkiem, do tego sos sojowy
Smutek po śmierci pupila
Zmarła mi kotka... Tak, wiem, powinno się używać słowa "zdechła", ale dla mnie...