Sałatka z kapusty pekińskiej

15 lipca 2010,
dodał: niesowiet
Artykuł zewnętrzny

składniki:

70 dag kapusty pekińskiej

1 puszka brzoskwiń

7 dag rodzynek

1 mały słoik majonezu

3 łyżki śmietany

1 łyżeczka curry

sól, pieprz

Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie odsączyć z syropu. Kapustę drobno poszatkować, brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły, odcedzić. Wszystkie składniki starannie wymieszać. Przygotować sos: śmietanę połączyć z majonezem, przyprawić solą, pieprzem i curry. Sosem polać sałatkę, wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...