Sałatka z grillowanych warzyw

9 czerwca 2012,
dodał: aneta817
Artykuł zewnętrzny

składniki:

-cukinia.bakłażan,czerwona papryka po 1 sztuce

-pieczarki 10sztuk

-cebula czerwona 2sztuki

-oliwa do smażenia 4 łyżki

-cukier 0,5łyzeczki

-oliwa z oliwek

-sos sałatkowy włoski

sposób przygotowania:

Sos sałatkowy wymieszaj z 6 łyżkami wody,dodaj cukier, łyżkę octu oraz oliwę. Warzywa umyć,oczyścić i pokroić w półplastry. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Wymieszaj wszystkie warzywa. Na rozgrzaną oliwę włóż warzywa i smaż na złoty kolor. Usmażone warzywa przełóż do miski i zalej przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym. Po wystudzeniu przełóż do salaterki. Podawać z grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...