Sałatka z grillowanym tuńczykiem
Artykuł zewnętrzny
Sałatka z grillowanym tuńczykiem
Składniki:
6 małych ziemniaków
sałatka,
½ małej czerwonej cebuli, pokrojona w plasterki
½ cytryny
2 filety z tuńczyka, ok. 125g każdy
oliwa z oliwek
1 puszka kukurydzy
mały pęczek kolendry, posiekanej
6 małych ziemniaków
sałatka,
½ małej czerwonej cebuli, pokrojona w plasterki
½ cytryny
2 filety z tuńczyka, ok. 125g każdy
oliwa z oliwek
1 puszka kukurydzy
mały pęczek kolendry, posiekanej
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować do miękkości (ok. 10 min.). Cebulę i sok z cytryny wymieszać w dużej misce, doprawić i dobrze wymieszać. Steki z tuńczyka pokropić oliwą i grillować przez ok. 2 min. na 1 stronie. Osuszone ciepłe ziemniaki wymieszać z cebulą i sokiem z cytryny, a następnie dodać kukurydzę i kolendrę i ponownie zamieszać. Podawać z tuńczykiem.
Ziemniaki ugotować do miękkości (ok. 10 min.). Cebulę i sok z cytryny wymieszać w dużej misce, doprawić i dobrze wymieszać. Steki z tuńczyka pokropić oliwą i grillować przez ok. 2 min. na 1 stronie. Osuszone ciepłe ziemniaki wymieszać z cebulą i sokiem z cytryny, a następnie dodać kukurydzę i kolendrę i ponownie zamieszać. Podawać z tuńczykiem.