Sałatka z grillowanym tuńczykiem

20 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Sałatka z grillowanym tuńczykiem
Składniki:
6 małych ziemniaków
sałatka,
½ małej czerwonej cebuli, pokrojona w plasterki
½ cytryny
2 filety z tuńczyka, ok. 125g każdy
oliwa z oliwek
1 puszka kukurydzy
mały pęczek kolendry, posiekanej
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować do miękkości (ok. 10 min.). Cebulę i sok z cytryny wymieszać w dużej misce, doprawić i dobrze wymieszać. Steki z tuńczyka pokropić oliwą i grillować przez ok. 2 min. na 1 stronie. Osuszone ciepłe ziemniaki wymieszać z cebulą i sokiem z cytryny, a następnie dodać kukurydzę i kolendrę i ponownie zamieszać. Podawać z tuńczykiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...