Sałatka z grillowanych warzyw

10 czerwca 2014,
dodał: tomaszczur
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g świeżych zielonych szparagów

3 cukinie

3 papryki różne kolory

1 bakłażan

3 łyżki oliwy

3 ząbki czosnku

sól,pieprz

100 g pomidorków koktajlowych

Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek

2 łyżki octu balsamicznego

listki bazylii

 Przygotowanie:

Oczyszczone szparagi, gotować 2 min w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Cukinie pokroić w ukośne plastry-1 cm. Papryki pokroić na ćwiartki usunąć pestki. Bakłażana pokroić na podłużne plastry. Wszystkie warzywa umieścić w misce.Oliwę wymieszać z rozgniecionym- 2 ząbkami czosnku, solą, pieprzem. Polać warzywa,wymieszać. Grillować do miękkości , powinny lekko się zbrązowieć.Upieczone ułożyć na półmisku,na wierzch ułożyć pomidorki koktajlowe. Oliwę, ocet, ząbek czosnku wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Polać warzywa. Udekorować listkami bazylii. Smak i barwa tej sałatki poprawia nastrój od razu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....