Sałatka z grillowanych warzyw

1 lipca 2013,
dodał: Kalinka01
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 średnie bakłażany

4 duże papryki czerwone

3 małe pomidory (przekrojone na pół)

4 małe cebule

12 filecików anchois

2 ząbki czosnku

sól, oliwa

Przygotowanie:

Warzywa ułożyć na grillu i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Upieczone papryki opłukać w zimnej wodzie, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić strąki w paski. Przełożyć do dużej miski. Bakłażany piec krócej – po ostudzeniu obrać ze skórki i pokroić. Cebule podzielić na pół, podobnie pomidory. Wymieszać wszystkie składniki, posolić do smaku, najlepiej gruboziarnistą solą. Polać oliwą, dodać posiekany czosnek i anchois. Sałatkę podajemy na ciepło, w formie oddzielnego dania (wersja dla wegetarian) albo jako smakowity dodatek do potraw z ryżem, dziczyzny, ryb oraz drobiu.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....