Sałatka z grillowanych warzyw

1 lipca 2013, dodał: Kalinka01
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 średnie bakłażany

4 duże papryki czerwone

3 małe pomidory (przekrojone na pół)

4 małe cebule

12 filecików anchois

2 ząbki czosnku

sól, oliwa

Przygotowanie:

Warzywa ułożyć na grillu i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Upieczone papryki opłukać w zimnej wodzie, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić strąki w paski. Przełożyć do dużej miski. Bakłażany piec krócej – po ostudzeniu obrać ze skórki i pokroić. Cebule podzielić na pół, podobnie pomidory. Wymieszać wszystkie składniki, posolić do smaku, najlepiej gruboziarnistą solą. Polać oliwą, dodać posiekany czosnek i anchois. Sałatkę podajemy na ciepło, w formie oddzielnego dania (wersja dla wegetarian) albo jako smakowity dodatek do potraw z ryżem, dziczyzny, ryb oraz drobiu.

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...