Sałatka z fasolki szparagowej i bobu

5 maja 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

1 opakowanie „Fasolka szparagowa” POLTINO
1 opakowanie „Bób” POLTINO
sałata lodowa
rukola
1 papryka czerwona
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:

  • fasolkę i bób gotujemy około 2 minut w osolonej wodzie a następnie hartujemy w zimnej aby nie straciły koloru,
  • bób obieramy ze skórki,
  • sałatę lodową rwiemy na strzępy,
  • paprykę kroimy w paski mieszamy z bobem, fasolką i układany na sałacie lodowej.

Sos
Mieszamy oliwę z oliwek z octem balsamicznym doprawiamy solą, cukrem i sos gotowy do polania.

źródlo: www.poltino.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....