URODA I ZDROWIE

Sałatka z fasoli na czosnkowych grzankach

12 kwietnia 2010, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

200 g fasoli cannellini (w puszce)
100 g fasoli czerwonej (w puszce)
natka pietruszki
4 kromki chleba
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Odsączamy fasolki, przekładamy do półmiska. Przygotowujemy lekki sos na bazie: oliwy z oliwek, posiekanego ząbka czosnku i natki pietruszki oraz soku z cytryny. Doprawiamy do smaku.
– Na grilu rumienimy na złoto chleb. Odsączamy na papierowym ręczniku. Nacieramy czosnkiem i polewamy delikatnie oliwą. Nakładamy sałatkę z fasoli na chrupiący chleb.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Piątek wieczorem...
Ostatnio moje piątki wieczorem poświęcam tylko dla siebie, długa kąpiel, maseczki, masaż stóp zmęczonych całotygodniowym...
jak lubicie się czesać?
Ja mam krótkie włosy więc głównie grzywkę zmieniam, raz na bok, raz do dołu ;)
Kosmetyki dla Panów
Fajne męskie kosmetyki ma Dermika, nie są tanie ale na prezent dla faceta idealne :)
Czy każdy facet to oszust i kłamca?…
Mój były facet też mnie oszukał, nie jesteśmy już razem, ale mamy synka, oczywiście...