Sałatka z czerwonych buraków z papryką

31 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 kg czerwonych buraków
1/2 kg cebuli
1/2 kg papryki
zalewa:
1 szkl octu
1 szkl cukru
1 łyżka soli
1/4 szklanki oleju
smaczna sałatka na zimę…

Buraki ugorować obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę i lekko podsmażyć na 1/4 szklanki oleju. Podsmażone dodać do buraków, wymieszać.
Zagotować zalewę, dodać do buraków. Dokładnie wymieszać, zagotować wszystko razem.
Nakładać do słoików, pasteryzować 15 minut.

file1264949099



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.