Sałatka z czerwonej fasoli i tuńczyka

17 marca 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

puszka czerwonej fasoli, puszka tuńczyka w sosie własnym, mała cebula, 2 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oliwy, łyżka pikantnego ketchupu, sól, pieprz, łyżeczka majeranku, łyżeczka świeżej natki pietruszki.

 

Fasolę odsączyć i opłukać zimną wodą. Dodać drobno posiekaną cebulkę, natkę pietruszki, majeranek i dobrze odsączonego tuńczyka. Przygotować sos: oliwę zmieszać z ketchupem i octem jabłkowym, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę, wymieszać.

 

file1363532821



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz