Sałatka z cukinii
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 cukinia
1 ogórek
1 szklanka kiełków fasoli

1 czerwona papryka
3 młode cebulki, pokrojone w cienkie plasterki
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1/4 szklanki oliwy z oliwek
kawałek trawy cytrynowej, pokrojonej w bardzo cienkie plasterki
2 łyżki sosu tamari
1/3 szklanki posiekanej świeżej bazylii
1 ogórek
1 szklanka kiełków fasoli


1 czerwona papryka
3 młode cebulki, pokrojone w cienkie plasterki
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1/4 szklanki oliwy z oliwek
kawałek trawy cytrynowej, pokrojonej w bardzo cienkie plasterki
2 łyżki sosu tamari
1/3 szklanki posiekanej świeżej bazylii
Przygotowanie:
Cukinię i ogórka pokroić w długie, cienkie paski. Dodać pozostałe składniki i wymieszać w dużej misce. Wymieszać sok z 1 cytryny z oliwą z oliwek, czosnkiem, trawą cytrynową i sosem tamari. Wlać do warzyw i delikatnie wymieszać.