Sałatka z białymi kiełbaskami

28 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

6 cienkich białych kiełbasek (surowych)

1 sałata karbowana

1 papryka żółta

1 łodyga selera naciowego

parmezan

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka musztardy dijońskiej

sól, pieprz, ocet balsamiczny

  • kiełbaski pieczemy w  piekarniku przez 20 min,
  • sałatę rwiemy na kawałki, seler kroimy w półksiężyce,  paprykę w kostkę,
  • kiełbaski po przestygnięciu kroimy i dodajemy do sałaty,
  • czosnek miażdżymy z solą, dodajemy ocet, tłuszcz z pieczenia kiełbasek, musztardę i pieprz, mieszamy,
  • powstałym sosem polewamy sałatkę, mieszamy
  • sałatkę dekorujemy kawałkami parmezanu zeskrobanymi obieraczką do warzyw

file1269764278