Sałatka wiosenna z brokułami w 25 minut

30 czerwca 2011, dodał: calibra
Artykuł zewnętrzny

I kolejny na brokułowo :) Tym razem mojej przyjaciółki :)

Potrzebujemy:

– główkę brokuła (pokrojona na małe różyczki)

– pół kilo młodych, malutkich ziemniaczków

– pęczek koperku

– około 20-30 gram uprażonych płatków migdałowych

– około 2 łyżek śmietany jogurtowej lub jogurtu naturalnego

– ząbek czosnku

– sól, pieprz

Przygotowanie:

1) Blanszujemy małe różyczki brokułowe (około 3-4 minut) w osolonej wodzie

2) Gotujemy malutkie ziemniaczki w całości (jeśli udało nam się zdobyć tylko te większe, to połówki)

3) Mieszamy brokuły z ziemniakami, dodajemy posiekany koperek

4) Następnie dodajemy 2 łyżki śmietany (jogurtu), doprawiamy do smaku wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.

5) Chwilę przed podaniem prażymy na suchej patelni migdały i posypujemy sałatkę.

Smacznego!

file1309432314



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz