Sałatka wiosenna z brokułami w 25 minut
I kolejny na brokułowo :) Tym razem mojej przyjaciółki :)
Potrzebujemy:
– główkę brokuła (pokrojona na małe różyczki)
– pół kilo młodych, malutkich ziemniaczków
– pęczek koperku
– około 20-30 gram uprażonych płatków migdałowych
– około 2 łyżek śmietany jogurtowej lub jogurtu naturalnego
– ząbek czosnku
– sól, pieprz
Przygotowanie:
1) Blanszujemy małe różyczki brokułowe (około 3-4 minut) w osolonej wodzie
2) Gotujemy malutkie ziemniaczki w całości (jeśli udało nam się zdobyć tylko te większe, to połówki)
3) Mieszamy brokuły z ziemniakami, dodajemy posiekany koperek
4) Następnie dodajemy 2 łyżki śmietany (jogurtu), doprawiamy do smaku wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
5) Chwilę przed podaniem prażymy na suchej patelni migdały i posypujemy sałatkę.
Smacznego!