Sałatka wielowarzywna pasteryzowana

23 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    ogórki
    jabłka
    papryka
    kapusta
    marchew
    cebula
    czosnek
    zalewa:
    1 szklanka cukru
    2 szklanki oleju
    2 szklanki octu
    ostra papryka
    3 łyżki soli

      Zalewę zagotować, wrzucić pokrojone warzywa (marchew i jabłko zetrzeć na grubej tarce). Na końcu dodać czosnek oczywiście jak kto lubi.Wszystko razem zagotować i gorące włożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut.

      file1264268653



      FORUM - bieżące dyskusje

      Ubrania hand made
      Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
      Fryzura na półmetek/połowinki
      Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
      Nauka niemieckiego
      Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
      Jęczmień znacznych rozmiarów
      Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...