Sałatka warstwowa z ryżem i kukurydzą

11 lipca 2011, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny
  • 1 woreczek ryżu białego Kupiec
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • 0,5 piersi z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • majonez

Mięso kroimy w zgrabną kostkę i smażymy na 2 łyżkach oleju z dodatkiem przyprawy. Ryż gotujemy ok 15 minut w osolonej wodzie. Do szklanego półmiska dajemy warstwę ryżu (1/2 całości), na to trochę majonezu oraz polowe odsączonej kukurydzy i połowę pokrojonej w kostkę cebulki, na 1/2 usmażonego kurczaka i majonez, kolejną warstwę układamy analogicznie do poprzedniej, dekorujemy w dowolny sposób.

file1310387920



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz