Sałatka ryżowa z tuńczykiem

14 lipca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 woreczki ryżu,

1 cebula,

3 jajka,

ketchup,

3 łyżki majonezu,

5 większych ogórków konserwowych,

puszka tuńczyka w oleju,

sól,

pieprz.

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, obrać, drobno pokroić. Ogórki i cebulę również drobno pokroić. Tuńczyka lekko odsączyć.

Układać warstwami:

1) Ryż, ketchup, cebula.

2) Ryż, jajka, posypać solą i pieprzem, ketchup, ogórki.

3) Ryż, majonez, tuńczyk.

4) Ryż, ketchup.

Bardzo smaczna i pożywna sałatka warstwowa.

file1310663110



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz