Sałatka ryżowa Pyzy

19 lipca 2010,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu długoziarnistego,
10 dkg sera żółtego Gouda,
1/2 puszki 400g kukurydzy konserwowej,
10 dkg kiełbasy chudej i cienkiej,
3 łyżki majonezu,
2 ogórki małosolne albo kiszone,
1/2 cebuli
3-4 łyżki posiekanej zieleniny, koperku i szczypiorku,
do smaku: sól, pieprz mielony,

sposób przygotowania:

Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni, przełożyć na ręcznik papierowy żeby osączyć z tłuszczu. Ryż przełożyć do miski. Dodać kiełbasę, pokrojoną w kosteczkę cebulę, zieleninę, pokrojone w kostkę ogórki, osączoną kukurydzę i pokrojony w kosteczkę ser. Dodać majonez, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 min. aby smaki się przegryzły.

file1279525042



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.