Sałatka ryżowa Pyzy

19 lipca 2010,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu długoziarnistego,
10 dkg sera żółtego Gouda,
1/2 puszki 400g kukurydzy konserwowej,
10 dkg kiełbasy chudej i cienkiej,
3 łyżki majonezu,
2 ogórki małosolne albo kiszone,
1/2 cebuli
3-4 łyżki posiekanej zieleniny, koperku i szczypiorku,
do smaku: sól, pieprz mielony,

sposób przygotowania:

Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni, przełożyć na ręcznik papierowy żeby osączyć z tłuszczu. Ryż przełożyć do miski. Dodać kiełbasę, pokrojoną w kosteczkę cebulę, zieleninę, pokrojone w kostkę ogórki, osączoną kukurydzę i pokrojony w kosteczkę ser. Dodać majonez, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na min. 30 min. aby smaki się przegryzły.

file1279525042



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...