Sałatka pomidorowa z kiełkami
Artykuł zewnętrzny
Ulubiony zestaw mojego synka. Tak prosty i niemal banalny, a jednak uroczo wiosenny i smaczny. Sałatka jest ekspresowym pomysłem, który polecam jako dodatek do lekkiego śniadania lub kolacji.
Składniki:
– zielona sałata
– pomidorki koktajlowe
– kiełki (u mnie mieszanka)
– rzeżucha
– ocet balsamiczny
– oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Sałatę umyć, porwać na kawałki. Pomidorki opłukać, pokroić dowolnie. Pokropić octem i oliwą. Delikatnie wymieszać. Dodać kiełki. Idealnie pasuje do pieczywa, może być też dodatkiem obiadowym. Nie stosuję do niej przypraw, ale to oczywiście zależy od upodobań smakowych. Wiosennym akcentem są kiełki, które u mnie w domu cieszą się ogromnym uznaniem.