Sałatka pieczarkowa z selerem konserwowym

23 grudnia 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
  • 1 litrowy słoik pieczarek marynowanych
  • 1 litrowy słoik selera sałatkowego
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasolki
  • 6 ugotowanych jajek
  • 1 duże kwaskowate jabłko
  • 1 cebula
  • garść posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
  • musztarda, majonez

Pieczarki osączamy i kroimy w grubą kostkę. Selera, kukurydzę i fasolkę również osączamy. Fasolkę opłukujemy zimną wodą.

Jabłko, cebulę i jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku (sól, pieprz, musztarda). Na końcu sałatkę dekorujemy szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...