Sałatka pieczarkowa z selerem konserwowym

23 grudnia 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
  • 1 litrowy słoik pieczarek marynowanych
  • 1 litrowy słoik selera sałatkowego
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasolki
  • 6 ugotowanych jajek
  • 1 duże kwaskowate jabłko
  • 1 cebula
  • garść posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
  • musztarda, majonez

Pieczarki osączamy i kroimy w grubą kostkę. Selera, kukurydzę i fasolkę również osączamy. Fasolkę opłukujemy zimną wodą.

Jabłko, cebulę i jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku (sól, pieprz, musztarda). Na końcu sałatkę dekorujemy szczypiorkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz