Sałatka na Halloween z pestkami dyni
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
– 1 sałata lodowa
– 1 opakowanie rukoli
– 1/2 cebuli czerwonej
– 1 słoik suszonych pomidorów
– dynia pokrojona w kostkę
– 1 opakowanie Pestek Dyni Siesta
– chilli, sól, pieprz kolorowy
– oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Sałatę i rukolę umyj, osusz. Sałatę lodową porwij w strzępki, połącz z rukolą w misce. Cebulę pokrój w cienkie piórka i połącz z sałatą. Dodaj pokrojone w kawałki duszone pomidory. Dynię pokrój w dość dużą kostkę i lekko podsmaż na odrobinie oliwy z oliwek, dodając sól, pieprz i chilli. Na suchej patelni podpraż Pestki Dyni Siesta – zyskają wyjątkowy aromat i będą jeszcze bardziej chrupiące! Połącz składniki, doprawiając do smaku przyprawami oraz oliwą z oliwek.
Smacznego!