Sałatka meksykańska
Artykuł zewnętrzny
składniki:
* 30 dag pieczonego mięsa z drobiu,
* 1 zielona papryka (15 dag),
* 1 czerwona papryka (15 dag),
* 15 dag kukurydzy z puszki,
* 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko,
* 2/3 szklanki śmietany 22-procentowej,
* 3 łyżki majonezu,
* 1 łyżeczka przyprawy KUCHAREK na lato,
* po ½ łyżeczki chili Prymat,
* kminku Prymat,
* kurkumy Prymat i mielonych goździków,
* sól
Sposób przygotowania
Mięso pokroić w kostkę. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Mięso oraz paprykę połączyć z ryżem i osączoną kukurydzą. Wlać śmietanę wymieszaną z majonezem, doprawić solą i przyprawami Prymat. Doprawić KUCHARKIEM na lato. Sałatkę dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.
www.kucharek.pl