Sałatka meksykańska

20 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • cebula
  • czerwona papryka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 pomidory
  • kilka kropel sosu tabasco
  • łyżka oleju
  • pół łyżki octu winnego
  • bazylia
  • oregano
  • łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • Odsączyć fasolę i kukurydzę. Cebulę, paprykę i ogórki i pomidor pokroić w drobną kostkę. Połączyć te składniki ze sobą. Przygotować sos z tabasco, oliwy, octu, ketchupu i ziół. Wymieszać z sałatką. Sałatkę wstawić do lodówki na około 10 min



    FORUM - bieżące dyskusje

    Reportaże, książki oparte na faktac…
    Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
    Klasyka literatury - do czego wraca…
    Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
    ulubione filmy
    Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
    Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
    "Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...