Sałatka letnio-jesienna z kurkami (zwana też gajowego)

26 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • pieczarki
  • kurki
  • cebula
  • jajka
  • koper
  • majonez
  • sól, pieprz

Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie, w międzyczasie możemy też gotować jajka. Kurki (najlepiej malutkie, ewentualnie pokruszone duże) wrzucamy na masło na patelnię i podsmażamy pod przykrywką żeby zmiękły. Podsmażamy też leciutko (żeby nie zbrązowiała) cebulę pokrojoną w kosteczkę. Pieczarki drobniuteńko siekamy, tak samo jajka, ale tylko same białka (z żółtek i pozostałych pieczarek plus majonez możemy zrobić np. Pastę do chleba). Wszystkie posiekane składniki mieszamy w misce z dużą ilością koperku, dodajemy majonez i mocno pieprzymy. Niebo w gębie!



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.