Sałatka letnio-jesienna z kurkami (zwana też gajowego)

26 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • pieczarki
  • kurki
  • cebula
  • jajka
  • koper
  • majonez
  • sól, pieprz

Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie, w międzyczasie możemy też gotować jajka. Kurki (najlepiej malutkie, ewentualnie pokruszone duże) wrzucamy na masło na patelnię i podsmażamy pod przykrywką żeby zmiękły. Podsmażamy też leciutko (żeby nie zbrązowiała) cebulę pokrojoną w kosteczkę. Pieczarki drobniuteńko siekamy, tak samo jajka, ale tylko same białka (z żółtek i pozostałych pieczarek plus majonez możemy zrobić np. Pastę do chleba). Wszystkie posiekane składniki mieszamy w misce z dużą ilością koperku, dodajemy majonez i mocno pieprzymy. Niebo w gębie!



FORUM - bieżące dyskusje

Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...
Klub 30+
Nie uprzedzaj się tylko, bo niektóre kobiety mocno potem przeżywają czterdziestkę. A to przecież...
Wyjazd na Podlasie
Podlaski Bon Turystyczny ma wzięcie. W II turze niemal 4,5 tysiąca wniosków wygenerowano...