Sałatka jarzynowa – tradycyjna potrawa, przepis oryginalny

19 listopada 2013,
dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 3 marchewki

– 2 pietruszki

– 1 seler

– 5 ziemniaków

– 4 jajka

– 2 ogórki kiszone

– cebula czerwona

– 1 puszka kukurydzy

– 1 puszka groszku

– 500-800 ml majonezu

– 4 łyżki musztardy sarepskiej

– pieprz

– sól

Przygotowanie:

 

Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości.  Jajka gotujemy na twardo. Groszek i kukurydzę odcedzamy na sitku.

Ugotowane i ostudzone warzywa kroimy w drobną kostkę, jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę razem z ogórkiem kiszonym i cebulą. Dodajemy odcedzony groszek i kukurydzę, mieszamy z musztardą, majonezem i pieprzem, przed soleniem próbujemy, bo ogórki mogły być słone i wtedy sól będzie nie potrzebna.

Odkładamy do lodówki do przejścia smaków.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...