Sałatka hawajska

20 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • ananas 1 puszka
  • puszka kukurydzy
  • cebula
  • curry w proszku
  • 1 jabłko
  • połówka upieczonego kurczaka
  • majonez
  • musztarda
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i osolić i  postawić do zmięknięcia i wypuszczenia soku. Jabłko pokroić w kosteczkę, ananasa z puszki w centymetrowe cząstki.
    Kurczaka upieczonego porwać na dość drobne kąski, takie mniej więcej pół centymetra na centymetr i dodać puszkę kukurydzy.
    Wszystko razem wymieszać, dodać curry, około dwie łyżki stołowe, produkty muszą sie wyraźnie „zażółcić”. Dodać majonez, śmietanę i musztardę, ale w takiej ilości, żeby nie powstała paćka, a właśnie tyle ile trzeba do sałatki. Dodać sól i pieprz na koniec.
    Odstawić do lodówki na 30 minut.