Sałatka Caesar
składniki:
- sałata lodowa
- pomidor
- ogórek świeży
- kukurydza
- szczypiorek
- pieczona pierś kurczaka w panierce
- przyprawa „kotayni” sałatka cezara
- odrobina gęstej śmietany
- 3 plasterki boczku
- dwie kromki chleba
Sałatę porwać na kawałki i przełożyć na talerze. Ogórki pokroić w półplasterki i ułożyć na sałacie. Pomidory umyć pokroić na ósemki i kłaść na ogórkach. Pierś umyć pokroić na średniej wielkości cienkie kawałki , przyprawić przyprawą do mięsa albo zostawić na pół godziny w marynacie do grila. Po pół godzinie rozgrzać olej i smażyć kawałki kurczaka na rumiano. Pozostawić do wystygnięcia kurczaka a w tym czasie na tym samym oleju upiec na rumiano kawałki boczku (mają mieć kształt kwadratów). Dwie kromki chleba pokroić w drobną kostkę i usmażyć na suchej patelni grzanki na rumiano. Kurczaka wyłożyć na środek talerza . Po bokach mają być kawałki pomidorów , ogórków a na całości pod spodem sałata. Wszystko posypać wysmażonym boczkiem i grzankami . Polać wszystko połową sosu do sałatki Cezar lub śmietaną.
zdjęcie i wykonanie: Irusia