Sałatka brokułowa z papryką
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- duży broku
- 20 dag papryki konserwowej
- 4 jajka
- opakowanie sera feta
- 5 ogórków konserwowych
- puszka kukurydzy
- puszka zielonego groszku
- pęczek szczypiorku
- opakowanie sos winegert
- oliwa
- biały pieprz
Przygotowanie:
1. Brokuła podziel na małe różyczki,umyj, ugotuj w lekko posolonej wodzie.Odcedź.Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, pokrój w ósemki. Ser feta pokrój w kostkę. Ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odcedź. Szczypiorek umyj,osusz,posiekaj. Przygotowane składniki włóż do miski.
2. Sos winegret wymieszaj z wodą i oliwą według przepisu na opakowaniu. Polej sałatkę, oprósz białym pieprzem, wymieszaj. Przed podaniem sałatkę schłodź. Najlepiej smakuje z pieczywem ( razowym, wieloziarnistym lub pszennym).
Opis:
Czas przygotowania 35 minut.
Składniki na 6 porcji.