Sałata z fenkułem, bobem i porem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sałata z fenkułem, bobem i porem

29 grudnia 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
1 fenkuł
200 g obranego bobu
Jasna część małego pora
10 pomidorków koktajlowych
Garść prażonych pestek słonecznika

sal-z-fenkulem-bobem-i-porem-skladniki
Odkrój zielone części fenkuła i pokrój go na cieniutkie plasterki. Możesz go ewentualnie zamarynować w odrobinie oliwy z solą i sokiem z cytryny. Mieszankę sałat wyłóż do naczynia, dodaj koper włoski, bób, posiekanego pora i połówki pomidorków. Całość posyp pestkami słonecznika. Do tej sałaty proponuję winegret, salsa verde o wyczuwalnej nucie cząbru.

winegret-z-pieczonym-czosnkiem-i-rozmarynem

Autor: Jan Kuroń

sal-z-fenkulem-bobem-i-porem

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz