Sakiewki z kapustą i grzybami

8 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Danie na wigilię…

Ciasto pierogowe:

  • Mąka
  • Gorąca woda
  • Szczypta soli

Farsz:

  • Suszone grzyby
  • Kiszona kapusta
  • Wegeta
  • Pieprz
  • cebula

Grzyby zalać wrzątkiem na ½ godziny, następnie odsączyć, drobno posiekać, dodać do kapusty drobno posiekanej i razem gotować do miękkości. Następnie na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać kapustę z grzybami, doprawić do smaku i razem chwilę podsmażyć. Jak już farsz jest gotowy, wystudzić i robić sakiewki, zlepiając kółka wycięte szklanką. Podawać z czerwony barszczem lub z podsmażoną cebulką.

file1291802116



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...