Rzodkiewki marynowane z miodem

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Rzodkiewki marynowane z miodem

Czas : 30 minut + 2 tygodnie

Składniki :

1 pęczek rzodkiewek
1/3 szklanki oleju słonecznikowego
1/3 szklanki soku z cytryny
1/3 szklanki octu 10%
1 szklanka przegotowanej wody
3 łyżki miodu
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziaren gorczycy
1/2 łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu mielonego

Umyte rzodkiewki przekroić na połówki ( lub ćwiartki zależnie od wielkości ). Olej, wodę , sok z cytryny, ocet , miód, czosnek, gorczycę, sól, pieprz zagotować .Rzodkiewki ułożyć w 2 słoikach ( jak po majonezie ) i zalać gorącą zalewą . Zakręcić dobrze słoiki i pasteryzować 20 minut . Nadają się do jedzenia po 2 tygodniach .

 

nadesłane: Babciagramolka




FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.