Rzodkiewka duszona

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 pęczek rzodkiewki
    1 łyżka masła
    1/2 szklanki bulionu z kostki
    cukier
    pieprz
    1 żółtko
    1 łyżka śmietany
    sok z cytryny – 1 łyżka


      Rzodkiewki umyć, pokroić na ćwiartki. Podsmażyć na łyżce masła, lekko zrumienić, oprószyć odrobiną cukru. Wlać bulion i dusić pod przykryciem 15 minut. W tym czasie Oczyścić listki rzodkiewki, pokroić drobno i wrzucić do gotującej, osolonej wody. Gotować około 3 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą i skropić sokiem z cytryny. Żółtko wymieszać z łyżką śmietany i listkami rzodkiewki. Wymieszać z duszoną rzodkiewką, posypać pieprzem. Nie gotować. Podawać jako przystawkę do pieczonych mięs.

      file1263732126



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz