Ryżowa zapiekanka z serem

16 lipca 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki

4 szklanki gotowanego ryżu
1 1 / 2 szklanki startego sera
1 1 / 2 szklanki ziaren kukurydzy, mrożonej lub w puszkach
2 / 3 szklanki mleka
1 / 2 szklanki śmietany
1 / 2 szklanki drobno pokrojone zielonej cebulki
1 słoik czerwonej papryki, odsączone, wysuszone i pokrojone w kostkę
1 jalapeno bez nasion, zmielona, opcjonalnie
Sól i pieprz cayenne
Papryka, do posypania

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

Połącz wszystkie składniki w dużej misce (zostawiając 3 łyżki sera). Posyp odłożonym serem i papryką. Piecz ok 25 do 30 minut.

Podawaj.

Smacznego!

file1310794857