ryżowa potrawka pod kołderką z kiełków

5 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

100 g ryżu

2 wędzone udka kurczaka

1 łodyga selera naciowego

50 g kiełków rzodkiewki

50 g kiełków lucerny

1 mini gołka zakopiańska

5 pomidorków koktajlowych

2 łyżki sosu chili słodkiego

sok z 1/2 limonki

sos sojowy

sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma

  • ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
  • mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę,
  • mięso obsmażyć na patelni,
  • dodać ryż, chwilę smażyć,
  • dodać pokrojony seler naciowy, sos chili, sos sojowy, sok z limonki, przyprawić,
  • chwilę podgrzewać mieszając,
  • wyłożyć na talerze,
  • kiełki umyć, osuszyć, wymieszać,
  • posypać potrawkę,
  • pomidorki pokroić w ćwiartki, ułożyć na kiełkach,
  • posypać startym serem

file1267775023



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz