Ryżowa potrawka

30 czerwca 2011, dodał: beatkaa153
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ryż 1 torebka
pieczarki 7-8 sztuk
masło 2 łyżki
jajka 3 sztuki
cebula 1/4 sztuki
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ryż gotować na sypko na bulionie ewentualnie z dodatkiem vegety. Pieczarki umyć, osączyć jeśli trzeba obrać i pokroić w plasterki. Małe można przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła masła i przesmażyć pieczarki. Oprószyć solą. Zdjąć z patelni.

Na pozostałym maśle usmażyć jajecznicę oprószoną solą i pieprzem. Dodać ryż i pieczarki. Dokładnie wymieszać. Dodać pokrojoną drobno cebulę, ponownie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na ciepło lub zimno.

Czas przygotowania: 30 minut

file1309443744