Ryżowa potrawka
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
ryż 1 torebka
pieczarki 7-8 sztuk
masło 2 łyżki
jajka 3 sztuki
cebula 1/4 sztuki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ryż gotować na sypko na bulionie ewentualnie z dodatkiem vegety. Pieczarki umyć, osączyć jeśli trzeba obrać i pokroić w plasterki. Małe można przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła masła i przesmażyć pieczarki. Oprószyć solą. Zdjąć z patelni.
Na pozostałym maśle usmażyć jajecznicę oprószoną solą i pieprzem. Dodać ryż i pieczarki. Dokładnie wymieszać. Dodać pokrojoną drobno cebulę, ponownie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na ciepło lub zimno.
Czas przygotowania: 30 minut