URODA I ZDROWIE

Ryż ze szparagami i serem pleśniowym

22 sierpnia 2018, dodał: Redakcja

Ryż ze szparagami z masą serową, przysmak jakiego nie znacie:

ryz

– 25 dag ryżu
– 10 dag sera pleśniowego
– 2 cebule
– pęczek szparagów
– 2/3 szklanki śmietany
– kieliszek białego wytrawnego wina
– łyżeczka zielonej pietruszki
-sól, pieprz

Posiekać cebulę i zeszklić w rondlu na łyżce masła, dodać ryż i mieszać 2 minuty, dolać wino i mieszając doprowadzić do odparowania na małym ogniu. Dodać rosół i ugotować. W osobnym garnku ugotować szparagi, odcedzić, ser  rozgnieść i wymieszać ze śmietaną. Kiedy z risotto odparuje woda, dodać pokrojone szparagi oraz łyżkę masła. Dodać masę serową i wymieszać, udekorować natką pietruszki, podawać gorące.

 

zobacz również:

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zabiegi na zniszczone włosy
Sprawdź tutaj: https://emporium.com.pl/produkty/wlosy/odzywki,2,359 to dobra hurtownia kosmetyczna online- mają niskie ceny i profesjonalne...
BIO-Kosmetyki naturalne.
Na mnie dobrze działa seria z śliwką kakadu, mango i jaśminem. Stworzone...
Termometr
Ja mam termometr który fajnie działa, dobrze i szybko mierzy. Każda mama wie jakie...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
No i mamy powtórkę z wiosennych ograniczeń, mam nadzieję, że teraz sceptycy i antymaseczkowcy...