Ryż ze szparagami i serem pleśniowym

22 sierpnia 2018, dodał: Redakcja

Ryż ze szparagami z masą serową, przysmak jakiego nie znacie:

ryz

– 25 dag ryżu
– 10 dag sera pleśniowego
– 2 cebule
– pęczek szparagów
– 2/3 szklanki śmietany
– kieliszek białego wytrawnego wina
– łyżeczka zielonej pietruszki
-sól, pieprz

Posiekać cebulę i zeszklić w rondlu na łyżce masła, dodać ryż i mieszać 2 minuty, dolać wino i mieszając doprowadzić do odparowania na małym ogniu. Dodać rosół i ugotować. W osobnym garnku ugotować szparagi, odcedzić, ser  rozgnieść i wymieszać ze śmietaną. Kiedy z risotto odparuje woda, dodać pokrojone szparagi oraz łyżkę masła. Dodać masę serową i wymieszać, udekorować natką pietruszki, podawać gorące.

 

zobacz również:

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Oryginalna elegancja - różowe złoto i kwiatowe motywy na tarczy!
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Ile już udało Wam się schudnąć?…
ja juz 4 kg :) ale zaczelam chudnac dopiero jak pani dietetyk sporzadzila...
Jak odchudzac się rozsądnie ?
na pewno skutecznie bedzie odchudzac sie z pomoca dietetyka, ja chodze do pani Elzbiety...
Poszukiwany dobry fryzjer - Mazowsz…
a Figaro w Warszawie? maja 3 dobre salony, sama korzystam z ich uslug...
Dekoloryzacja
ja robilam dekoloryzacje, w Figaro w Warszawie, pani Paulina mnie obslugiwala, super fryzjerka,...