Ryż ze szparagami i serem pleśniowym

22 sierpnia 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ryż ze szparagami z masą serową, przysmak jakiego nie znacie:

ryz

– 25 dag ryżu
– 10 dag sera pleśniowego
– 2 cebule
– pęczek szparagów
– 2/3 szklanki śmietany
– kieliszek białego wytrawnego wina
– łyżeczka zielonej pietruszki
-sól, pieprz

Posiekać cebulę i zeszklić w rondlu na łyżce masła, dodać ryż i mieszać 2 minuty, dolać wino i mieszając doprowadzić do odparowania na małym ogniu. Dodać rosół i ugotować. W osobnym garnku ugotować szparagi, odcedzić, ser  rozgnieść i wymieszać ze śmietaną. Kiedy z risotto odparuje woda, dodać pokrojone szparagi oraz łyżkę masła. Dodać masę serową i wymieszać, udekorować natką pietruszki, podawać gorące.

 

zobacz również:

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...