Ryż ze szparagami i serem pleśniowym

22 sierpnia 2018, dodał: Redakcja

Ryż ze szparagami z masą serową, przysmak jakiego nie znacie:

ryz

– 25 dag ryżu
– 10 dag sera pleśniowego
– 2 cebule
– pęczek szparagów
– 2/3 szklanki śmietany
– kieliszek białego wytrawnego wina
– łyżeczka zielonej pietruszki
-sól, pieprz

Posiekać cebulę i zeszklić w rondlu na łyżce masła, dodać ryż i mieszać 2 minuty, dolać wino i mieszając doprowadzić do odparowania na małym ogniu. Dodać rosół i ugotować. W osobnym garnku ugotować szparagi, odcedzić, ser  rozgnieść i wymieszać ze śmietaną. Kiedy z risotto odparuje woda, dodać pokrojone szparagi oraz łyżkę masła. Dodać masę serową i wymieszać, udekorować natką pietruszki, podawać gorące.

 

zobacz również:

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

STOP

FORUM - bieżące dyskusje

praca w policji
Ja polecam spróbować swoich sił w policji. Teraz na stronie www.rekrutacja-do-policji.pl znajdują się...
naczynia kuchenne
Ile Waszym zdaniem kosztują dobrej jakości garnki emaliowane jak za dawnych czasów, by wytrzymały...
Kurtka czy płaszcz?
Płaszcze ładniej wyglądają ale kurtki jednak są bardziej funkcjonalne
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
> shinygirlll napisał/a:> Tusz Flirty Look