Ryż z warzywami z woka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ryż z warzywami z woka

18 lipca 2011, dodał: anitan222
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 torebki ryżu

3 dag chińskich grzybków Mung

Papryki: zieloną, żółtą i czerwoną

40 dag kapusty pekińskiej

20 dag kapusty czerwonej

3 duże marchewki

puszkę kiełków fasoli

50 dag pieczarek

Sól, pieprz

2 łyżki sosu sojowego,

2 łyżki oleju sezamowego

Przyprawa 5 smaków oraz do kuchni chińskiej

Przygotowanie:

Grzybki zalewamy gorącą wodą do napęcznienia, a następnie kroimy w paseczki. Paprykę i marchewki kroimy w słupki, pieczarki w plastry, natomiast kapustę pekińską i czerwoną szatkujemy. Wrzucamy do woka i podsmażamy na oleju sezamowym osobno paprykę, pieczarki, marchew, kapustę pekińską i czerwoną. Gdy wszystko podsmażymy wrzucamy do woka, dodajemy kiełki, chińskie grzybki, ugotowany ryż i dodajemy sosu sojowego i przypraw. Wszystko mieszamy i smażymy przez 2-3min. Gotowe!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...