Ryż z warzywami z woka

18 lipca 2011,
dodał: anitan222
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 torebki ryżu

3 dag chińskich grzybków Mung

Papryki: zieloną, żółtą i czerwoną

40 dag kapusty pekińskiej

20 dag kapusty czerwonej

3 duże marchewki

puszkę kiełków fasoli

50 dag pieczarek

Sól, pieprz

2 łyżki sosu sojowego,

2 łyżki oleju sezamowego

Przyprawa 5 smaków oraz do kuchni chińskiej

Przygotowanie:

Grzybki zalewamy gorącą wodą do napęcznienia, a następnie kroimy w paseczki. Paprykę i marchewki kroimy w słupki, pieczarki w plastry, natomiast kapustę pekińską i czerwoną szatkujemy. Wrzucamy do woka i podsmażamy na oleju sezamowym osobno paprykę, pieczarki, marchew, kapustę pekińską i czerwoną. Gdy wszystko podsmażymy wrzucamy do woka, dodajemy kiełki, chińskie grzybki, ugotowany ryż i dodajemy sosu sojowego i przypraw. Wszystko mieszamy i smażymy przez 2-3min. Gotowe!



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....