Ryż z warzywami z woka

18 lipca 2011, dodał: anitan222
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 torebki ryżu

3 dag chińskich grzybków Mung

Papryki: zieloną, żółtą i czerwoną

40 dag kapusty pekińskiej

20 dag kapusty czerwonej

3 duże marchewki

puszkę kiełków fasoli

50 dag pieczarek

Sól, pieprz

2 łyżki sosu sojowego,

2 łyżki oleju sezamowego

Przyprawa 5 smaków oraz do kuchni chińskiej

Przygotowanie:

Grzybki zalewamy gorącą wodą do napęcznienia, a następnie kroimy w paseczki. Paprykę i marchewki kroimy w słupki, pieczarki w plastry, natomiast kapustę pekińską i czerwoną szatkujemy. Wrzucamy do woka i podsmażamy na oleju sezamowym osobno paprykę, pieczarki, marchew, kapustę pekińską i czerwoną. Gdy wszystko podsmażymy wrzucamy do woka, dodajemy kiełki, chińskie grzybki, ugotowany ryż i dodajemy sosu sojowego i przypraw. Wszystko mieszamy i smażymy przez 2-3min. Gotowe!



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...