Ryż z warzywami z woka

18 lipca 2011,
dodał: anitan222
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 torebki ryżu

3 dag chińskich grzybków Mung

Papryki: zieloną, żółtą i czerwoną

40 dag kapusty pekińskiej

20 dag kapusty czerwonej

3 duże marchewki

puszkę kiełków fasoli

50 dag pieczarek

Sól, pieprz

2 łyżki sosu sojowego,

2 łyżki oleju sezamowego

Przyprawa 5 smaków oraz do kuchni chińskiej

Przygotowanie:

Grzybki zalewamy gorącą wodą do napęcznienia, a następnie kroimy w paseczki. Paprykę i marchewki kroimy w słupki, pieczarki w plastry, natomiast kapustę pekińską i czerwoną szatkujemy. Wrzucamy do woka i podsmażamy na oleju sezamowym osobno paprykę, pieczarki, marchew, kapustę pekińską i czerwoną. Gdy wszystko podsmażymy wrzucamy do woka, dodajemy kiełki, chińskie grzybki, ugotowany ryż i dodajemy sosu sojowego i przypraw. Wszystko mieszamy i smażymy przez 2-3min. Gotowe!



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.