Ryż z truskawkami

15 lipca 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Proste, szybkie i pyszne danie z ryżu i truskawek. Poza sezonem można użyć mrożonych owoców.


Składniki na 2 porcje:

  • 100 g ryżu
  • 50 dag truskawek (mogą być mrożone)
  • cukier do smaku (ok. 3-4 łyżki)
  • 150 g śmietany 18%

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Truskawki zasypujemy cukrem, zostawiamy na 15 minut, żeby puściły sok. Potem łączymy ze śmietaną.
Na talerz wykładamy kopczyk ryżu, dookoła przyozdabiamy sosem truskawkowym ze śmietaną.


file1310752419



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.