Ryż z pieczarkami w śmietanie

31 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 łyżki ryżu,
  • 20 dkg. niedużych pieczarek,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • łyżeczka masła lub margaryny,
  • sól, pieprz,
  • łyżka gęstej śmietany.

Ryż wrzucić do osolonej wody, ugotować na sypko.Pieczarki oczyścić, opłukać, szczypiorek umyć, osuszyć, drobniutko posiekać. Na niewielkiej patelni rozgrzać masło lub margarynę, wrzucić pieczarki i szczypiorek, dusić ok. 5 min. Pod koniec duszenia przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmiewtanę i wymieszać. Ryż wyłożyć na talerz, obok ułożyć pieczarki, całość posypać szczypiorkiem.

file1270024840



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...