Ryż z pieczarkami w śmietanie

31 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 łyżki ryżu,
  • 20 dkg. niedużych pieczarek,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • łyżeczka masła lub margaryny,
  • sól, pieprz,
  • łyżka gęstej śmietany.

Ryż wrzucić do osolonej wody, ugotować na sypko.Pieczarki oczyścić, opłukać, szczypiorek umyć, osuszyć, drobniutko posiekać. Na niewielkiej patelni rozgrzać masło lub margarynę, wrzucić pieczarki i szczypiorek, dusić ok. 5 min. Pod koniec duszenia przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmiewtanę i wymieszać. Ryż wyłożyć na talerz, obok ułożyć pieczarki, całość posypać szczypiorkiem.

file1270024840



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D