Ryż z mieszanką warzywną
Artykuł zewnętrzny
* marchewka 2 szt.
* fasolka szparagowa mrożona 15 dag
* kukurydza Bonduelle 1 puszka (170 g)
* fasola czarna 1 puszka – mała
* pieczarki 4 szt.
* wegeta 1 łyżeczka
* maggi 1 łyżka
* olej 2 łyżki
* ryż 10 dag (lub 1opak)
Marchew czyścimy kroimy w słupki. Pieczarki kroimy w plasterki. .na patelni rozgrzewamy tłuszcz dodajemy marchewkę podsmażamy. Fasolkę szparagową kroimy na kawałki i dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy razem około 10 minut. Kukurydzę i fasolkę osączamy dodajemy na patelnię. Doprawiamy do smaku vegetą lub ulubioną przyprawą. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Warzywa mieszamy z ryżem i podajemy.