Ryż z mieszanką warzywną

1 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

* marchewka 2 szt.
* fasolka szparagowa mrożona 15 dag
* kukurydza Bonduelle 1 puszka (170 g)
* fasola czarna 1 puszka – mała
* pieczarki 4 szt.
* wegeta 1 łyżeczka
* maggi 1 łyżka
* olej 2 łyżki
* ryż 10 dag (lub 1opak)

Marchew czyścimy kroimy w słupki. Pieczarki kroimy w plasterki. .na patelni rozgrzewamy tłuszcz dodajemy marchewkę podsmażamy. Fasolkę szparagową kroimy na kawałki i dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy razem około 10 minut. Kukurydzę i fasolkę osączamy dodajemy na patelnię. Doprawiamy do smaku vegetą lub ulubioną przyprawą. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Warzywa mieszamy z ryżem i podajemy.

file1267459368



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.