Ryż z jagodami

15 lipca 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 2 porcje:

  • 100 g ryżu
  • 30 dag jagód (świeże lub mrożone)
  • cukier do smaku (ok. 3 łyżki)
  • 150 g śmietany 18%

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Jagody zasypujemy cukrem, zostawiamy na 15 minut, żeby puściły sok. Potem łączymy ze śmietaną.
Na talerz wykładamy kopczyk ryżu, dookoła przyozdabiamy sosem jagodowym ze śmietaną.

file1310752048



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.