Ryż z jagodami

15 lipca 2011,
dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 2 porcje:

  • 100 g ryżu
  • 30 dag jagód (świeże lub mrożone)
  • cukier do smaku (ok. 3 łyżki)
  • 150 g śmietany 18%

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Jagody zasypujemy cukrem, zostawiamy na 15 minut, żeby puściły sok. Potem łączymy ze śmietaną.
Na talerz wykładamy kopczyk ryżu, dookoła przyozdabiamy sosem jagodowym ze śmietaną.

file1310752048



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...