Ryż z jabłkami
Artykuł zewnętrzny


Składniki:
1-2 jabłka
cynamon
1 łyżka cukru
1 woreczek ryżu
1-2 krople olejku pomarańczowego
jogurt waniliowy
Przygotowanie:
Ugotować ryż w woreczku wg przepisu na opakowaniu. Jabłka umyć i pokroić. Następnie wrzucić jabłka do garnka, podlać wodą, dodać 1 łyżkę cukru. Gotować do czasu, aż jabłka staną się miękkie. Do miseczki nalać jogurt i wymieszać z kilkoma szczyptami cynamonu. Ugotowany ryż odstawić żeby ostygł. Do jabłek dodać 1-2 krople olejku pomarańczowego. Do miseczki z jogurtem dodajemy ryż i jabłka. Podawać na ciepło lub na zimno, w zależności od upodobań.
Ugotować ryż w woreczku wg przepisu na opakowaniu. Jabłka umyć i pokroić. Następnie wrzucić jabłka do garnka, podlać wodą, dodać 1 łyżkę cukru. Gotować do czasu, aż jabłka staną się miękkie. Do miseczki nalać jogurt i wymieszać z kilkoma szczyptami cynamonu. Ugotowany ryż odstawić żeby ostygł. Do jabłek dodać 1-2 krople olejku pomarańczowego. Do miseczki z jogurtem dodajemy ryż i jabłka. Podawać na ciepło lub na zimno, w zależności od upodobań.