Ryż z cielęciną i winogronami

21 września 2013,
dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 40 dag cielęciny
– 40 dag winogron
– duża cebula
– pół szklanki gęstej śmietany
– pół szklanki bulionu warzywnego
– szklanka ugotowanego ryżu
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na oleju, dodać posiekaną cebulę, smażyć, aż cebula się zeszkli. Wsypać umyte winogrona, podlać bulionem, dusić 5 minut pod przykryciem. Dodać śmietanę i ugotowany ryż, wymieszać, mocno podgrzać, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...