Ryż z cielęciną i winogronami

21 września 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 40 dag cielęciny
– 40 dag winogron
– duża cebula
– pół szklanki gęstej śmietany
– pół szklanki bulionu warzywnego
– szklanka ugotowanego ryżu
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na oleju, dodać posiekaną cebulę, smażyć, aż cebula się zeszkli. Wsypać umyte winogrona, podlać bulionem, dusić 5 minut pod przykryciem. Dodać śmietanę i ugotowany ryż, wymieszać, mocno podgrzać, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.