Ryż z chińskiemi warzywami i kurczakiem

26 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Fajny szybki obiad :)

Gotujemy ryż, na patelni podsmażamy dowolną ulubioną mrożoną chińską mieszankę warzyw. W międzyczasie na osobnej patelence podsmażamy lekko kurczaka – teoretycznie najlepsza byłaby pierś, ale ostatnio robiłam (jak widać na zdjęciu) z udek i podudzia, tzn. mięso ugotowałam w wodzie z vegetą, potem odrywane kawałeczki mięsa podsmażyłam (a na tej wodzie zrobiłam zupkę:). Na koniec wszystko razem mieszamy, możemy jeszcze chwilę razem przesmażyć.

file1259269777



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...