Ryż po meksykańsku z mięsem

15 lipca 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu

Farsz:

  • 50 dag mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)
  • 3 nieduże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy
  • kilka płatów papryki konserwowej
  • przyprawy (słodka i ostra papryka, pieprz, bazylia, oregano)
  • gęsty przecier pomidorowy (0,5 l słoik)
  • do ozdoby:  papryka oraz ogórek konserwowy

Farsz: Pokrojone cebule smażymy do zeszklenia na maśle, dodajemy roztarty czosnek i  mięso. Przyprawiamy. Dusimy z przecierem, dodajemy odsączoną fasolę i  kukurydzę.

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko. Na talerz rozkładamy po 1/3 woreczka ryżu na osobę. Farsz podgrzewamy, następnie wykładamy na ryż. Ozdabiamy wg gustu i voila!


file1310752243



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.